A porridge ( zabkása) igazán univerzális reggeli. 5 perc alatt kész van ( maximum, de 3 alatt is megoldható), végtelen számú az ízesítés,magas rosttartalma miatt tökéletes választás reggelire.
Hozzávalók:
1 főre
40 gr zabpehely
2 dl tej
csipet só
pár csepp vanília paszta
15 gr szeletelt mandula
15 szem meggy ( befőtt, nyáron majd friss :))
Elkészítés:
1. A zabpelyhet egy kis lábosba szórjuk, a sóval, vaníliával, tejjel közepes lángon, folyamatosan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha valaki hígabban szereti, mint a tejbegrízt, adjon hozzá több tejet vagy vizet. Csak vízzel, csak tejjel, vagy a kettő kombinációjával is elkészíthető.
2. A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg kissé.
3. Az elkészült porridge-ot szedjük egy tálkába, szórjuk meg a mandulával, dobáljuk rá a magozott meggyszemeket és 1-2 teáskanálnyit a befőtt levéből is löttyintsünk rá.
Én cukrot nem adtam hozzá, de igény szerint cukorral, mézzel, juharsziruppal édesíthető.
Érdemes valami gyümölcsöt tenni a tetejére és azzal az édesség probléma is megoldódott.:)
Nagyon guszta és finom reggeli:) Nálunk is sűrűn készül zabkása, mert a fiam imádja.
VálaszTörlésNagyon jó reggeli ötlet! :) Ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlés