Karibi smoothie / Caribi smoothie

Ez egy igazi kényeztető smoothie. Már csak a fűszoknya meg a strandpapucs hiányzik meg az a mínusz pár kiló és máris a karibi szigetvilág bombázóinak képzelhetjük magunkat.
Nyárra jégbe hűtve, egy kis fehérrummal kiegészítve szerintem a koktélok királynője lehet. Hétvégére azért jutalmazzátok meg magatokat vele, sőt, a koktélcseresznyét is egyétek meg, ennyi jár:) Bár hozzátenném, hogy ez nem a kalóriaszegényebb smoothie, de a mangó és a banán is gyümölcs, szóval ha nem is minden nap, de hetente 1-2 alkalommal a magasabb cukortartalmú gyümiket is be lehet vetni! És ne felejtsük el, ezek az italok nem nasik meg desszertek, hanem főétkezést hivatottak kiváltani- legalábbis nálam-, szóval valamennyi energia azért kell. És a mangóban lévő cukor nem olyan cukor,mint a tortában lévő :)



Hozzávalók:
1 nagy pohárhoz ( 3 dl)

1 mangó
1/2 banán
2 ek. kókuszreszelék
100 gr natúr görög joghurt
150 ml kókuszvíz ( sima vízzel és picit több kókuszreszelékkel helyettesíthető)

Elkészítés:
1. A mangót meghámozzuk, felkockázzuk, a banánt felkarikázzuk.
2. Az összes hozzávalót a turmixgépbe dobjuk és 1-1,5 perc alatt simára turmixoljuk.
3. Pohárba töltjük, egy szem koktélcseresznyét szúrunk a pohár szélére és fogyasztjuk.

Kókuszvíz:

Magas ásványianyag-főleg kálium- tartalma, azonnal felszívódó protein tartalma miatt kifejezetten ajánlott azoknak akik fokozott fizikai igénybevételnek vannak kitéve, sportolnak,mivel csökkenti az izomlázat, az izomgörcs kialakulását, növeli a terhelhetőséget.Súlyos betegségek esetén dehidratáló szerepe van. Jótékony hatással van a bőrre, a hajra.A szervezet sav-bázis egyensúlyára kedvező hatással van, lúgosít.A létező legtisztább természetes energiaital. Csökkenti a másnaposság tüneteit is.
Forrás: innen


In English:

Ingredients:
makes 300ml

1 mango 
1/2 banana
2 tbsp desicccated coconut
100g Greek yogurt
150ml coconut water

Method:
1. Peel and slice the banana and the mango.
2. Put everything in the blender and blend for 1-2 mins until smooth.
3. Pour into a tall glass, decorate with a coctail cherry and serve. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése