Házi müzlit készíteni jó dolog. Nem kell hozzá méricskélni semmit, csak összedobálunk ezt-azt egy tepsibe és a végeredmény tuti biztos, hogy isteni finom lesz. Tejjel, joghurttal, gyümölccsel, igazán reggeli. Csupán
1-2 apróságra kell figyelnünk, hogy élvezhető legyen a végeredmény.
-Süssük alacsony hőfokon ( 150 fok) és figyeljünk rá, hogy ne égjen oda.
-Érdemes többször megkeverni sütés közben, hogy egyenletesen süljön át mindenhol.
- Ha aszalt gyümölcsökkel szeretnénk gazdagítani a müzlit, azt sütés után adjuk hozzá, mert ha megsütjük csak megég, keserű lesz és kemény.
Hozzávalók:
1 csésze ( 250 ml) zabpehely
szezámmag
tökmag
méz/ golden syrup
pirított mandulalapocska
banán chips
kókusz chips
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, egy széles tepsit kibélelünk alufóliával.
2. Egy tálban elkeverjük a zabpelyhet, a szezámmagot és a tökmagot.
3. Néhány evőkanálnyi mézet / golden syrupot csurgatunk rá és egy fakanállal vagy kézzel alaposan elkeverjük, hogy mindenhol ragacsos legyen.
4. Kiterítjük a keveréket a tepsin és kb. 20 percig sütjük, kétszer-háromszor átforgatva sütés közben, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön és ropogós legyen.
5. Ha elkészült, hozzákeverjük az adalékokat: a banán chipset, a kókusz chipset, a száraz serpenyőben lepirított szeletelt mandulát.
6. Dobozba zárjuk és reggelente elővesszük:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése