A Waldorf salátában, az eredetiben csupán alma, zeller és dió van. Mivel én a zellert nem szeretem, kicseréltem szőlőre, amit egyébként is szokás a Waldorf-hibridekbe tenni. Egy kis sajtot még elbírt volna utólag belegondolva, legközelebb azt is kockázok bele.
A dressing is végtelenül egyszerű, kalóriaszegény, így ebédre is vagy vacsorára is ideális ez a saláta!!
Hozzávalók:
1 adaghoz
1/2 piros héjú alma ( Gala)
10 szem fehérszőlő
4 szelet selyemsonka ( pulyka)
5 szem pirított dió
2 ek. natúr görög joghurt
1/2 tk. mustár
Elkészítés:
1. Az almát megmossuk, magházát kivájjuk, felkockázzuk.
2. A szőlőszemeket négybe vágjuk, a diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, durvára törjük. A sonkát kisebb darabokra tépkedjük. Mindent összekeverünk egy tálkában.
3. A görög joghurtot elkeverjük a mustárral és a salátához adjuk. Keverünk rajta egyet és hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése