Nem ismerem a görög konyhát, úgyhogy nem nevezem görög salátának, de mivel amiben feta sajt, uborka, paradicsom van, azt görög jelzővel szokás illetni, maradjunk a "görög stílusú" salátánál. Nyárias, színes, könnyű, finom, egy szelet hús mellé tökéletes kísérő, ha már unjuk a rizst meg a krumplit, vagy csak csökkenteni szeretnénk azt az átkozott CH bevitelt. Én 2 szelet füstölt lazacot ettem mellé ebédre. Nem egy bonyolult valami, de azért legyen megörökítve.
Hozzávalók:
1 kígyóuborka
15 db lucullus paradicsom
fél fej lilahagyma
10 dkg feta sajt
pici só
olívaolaj+bazsalikom vagy bazsalikomos olívaolaj
Elkészítés:
1. A zöldségeket megmossuk. Az uborkát kockákra, a paradicsomokat félbe, a lilahagymát apró kockákra vagy vékonyan szálára vágjuk. Egy tálban elkeverjük őket, picit sózzuk.
2. Meglocsoljuk kevés bazsalikomos olívaolajjal, hozzáadjuk a kockákra vágott feta sajtot és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése