Karajt csak akkor készítek, ha van sok időm,mert az idő a titka a jó karajnak. Omlós, puha, egy cseppet sem rágós, sok-sok petrezselyemmel, szuper kis ebéd :)
Hozzávalók:
40 dkg karaj
2 ek. zsír
2 gerezd fokhagyma
só,bors
3 dl tejföl/ creme fraiche
1 ek. liszt
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
1. A karajszeleteket megmossuk, levágjuk róla a nem tetsző részeket és kicsi, nagyon kicsi kockákra vágjuk.
2. Kevés zsíron fehéredésig pirítjuk,mikor kezd fehéredni,belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Időnként keverjük át, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Nekem kb. 1 óra volt a folyamat, ennyi idő alatt lett omlós, puha, nem rágós a hús.
3. A tejfölt / creme fraiche-t keverjük simára a liszttel majd a hús levéből 1-2 evőkanálnyit adjunk hozzá, keverjük el és öntsük vissza a húshoz. Főzzük addig, míg be nem sűrűsödik a kellő állagúra, majd egy csokor apróra vágott friss petrezselymet is adjunk hozzá.
Én most barna rizzsel tálaltam, de tésztával is megállja a helyét.:)
Fincsi lehet, mert a képek nagyon is étvágygerjesztőre sikeredtek :)
VálaszTörlésKöszi, nagyon-nagyon finom lett :)
TörlésMi is szeretjük az ilyen szaftos, szószos husikat:)
VálaszTörlés