Majdnem tiramisu pohárkrém

Nekem ez a desszert egy örök rejtély...Tudjuk, hogy mi kell bele: mascarpone, tojás, marsala, kávé, kakaópor. Ezek nélkül nem tiramisu a tiramisu. Mivel nálam a marsala kimaradt, ezért kapta a "majdnem" tiramisu nevet, nem szeretnék félrevezetni senkit a névvel. Szóval örök rejtély, hogy kell-e bele a tojás fehérje is vagy csak a sárgája...Aki idegenkedik a nyers tojástól, az általában tejszínhabbal húzza fel. Nekem is az volt a terv, de aztán úgy voltam vele, hogy mivel ma úgyis tuti megesszük, menjen a tojás ( direkt vettem hozzá vadiújat,frisset, pedig még jócskán volt itthon) .Klasszikus tiramisut nem akartam, csak a hűtőben árválkodó mascarpone eltüntetése volt a fő cél. 
Szeretem a pohárkrémeket. Klasszikus desszerteket, mint sajttortát, brownie-t, tiramisut pohárban készíteni izgi. Majdnem annyira mint kekszgolyót. Először tiramisu-golyót akartam, de aztán Z-bármennyire is golyóimádó-azt mondta, ha már tiramisu íz, akkor már "rendes" tiramisu legyen.
Na szóval, én így készítettem


Hozzávalók:
3 pohárhoz

20 dkg babapiskóta
3 dl feketekávé
20 dkg mascarpone
0,5 dl habtejszín
2 tojás
kb. 4 ek. porcukor
kakaópor


Elkészítés:
1. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a  tejszínt, a mascarponét és addig verjük, míg kissé be nem sűrűsödik. Ekkor hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
2.A desszertet lerétegezzük a poharakba: 1 sor kávéba mártott babapiskóta ( ne áztassuk, épp csak egy pillanatra merítsük meg), 1 sor krém, pici kakaópor. Folytassuk addig,míg a pohár tele nem lesz, kakaóporral zárjuk le.
3. Fogyasztás előtt pár órára -akár egy éjszakára is-tegyük hűtőbe.
A nyers tojás miatt minél hamarabb fogyasszuk el!

UPDATE:
Jelentem, hogy 5-6 óra hűtőben pihenés után remek állaga van ennek a tiramisunak! Tehát bátran ajánlom nemcsak pohárban, de akár tortaként / üvegtálban is elkészíteni! Ebben az esetben duplázzuk a hozzávalókat! Mennyei!



Megjegyzések

Megjegyzés küldése