Örök kedvenc nálunk Anyu túrós palacsintája, vagy ahogy Zé hívja, a " Maxi néni-féle" túrós palacsinta.
Habár Zé szerint ez isteni lett és tökéletes, nekem mégis Anyué finomabb. Pedig mindent úgy csinálok, ahogy Ő. Mégis, az Anyu-féle túrós palacsinta úgy a tökéletes, ahogy Ő készíti. Köszönöm, drága édes Anyukám :)
Hozzávalók:
kb. 12-15 db palacsinta
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
2 ek. tejföl
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
1 citrom reszelt héja
1 ek. zsemlemorzsa ( ez már az én fejlesztésem, Anyuéban nincs)
A tetejére:
3 dl tejföl
ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
1. Lesütünk 12-15 db palacsintát, én ezen recept szerint.
2. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, elkeverjük a tejföllel,tojással, vaníliás cukorral, citromhéjjal, zsemlemorzsával és annyi porcukorral, amennyi ízlésünknek megfelel. ( Sosem mérem hozzá a cukrot, kóstolgatom menet közben.)
3. A palacsintákat betöltjük, feltekerjük és kivajazott jénai tálba szorosan lerakjuk őket.
4. Porcukorral elkevert tejföllel megkenjük vastagon az első réteget is és a tetejét is.
5. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg pirulni nem kezd a tejföl a tetején. Kockákra vágva tálaljuk.
És úúúú, tényleg, gyerekkoromban mi is így ettük a túrós palit! Hogy ez miért nem maradt meg? Tök jó, hogy emlékeztetsz ilyenekre, ezért is imádok ide járni. :)
VálaszTörlésÖrülök Dina, nálunk ez nagy kedvenc, mert az uram minden palacsintát imád, de ez az Anyu-féle túrós lassan 9 éve a number 1 nála :)))
TörlésÍgy még nem készítettem, de kipróbálós az biztos!
VálaszTörlés