Ünnepi, ám a nagy karácsonyi zabálások után gyomorkímélő, könnyű rizottót készítettem ma. 2 napig ettük a töltött káposztát és még mindig van belőle-hatalmas adag lett. Isteni volt, de ma már valahogy nem nagyon kívántuk. Ez a rizottó valami mennyei, félóra alatt kész van és igazán nem sok munka van vele.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pici olaj
200 gr rizottó-rizs ( Arborio)
1 l alaplé ( nálam csirkehúsleves-kockából)
1 csokor friss petrezselyem
150 gr füstölt lazac ( szeletelt)
1 ek. citromlé
2 ek. mascarpone
30 gr parmezán
Tálaláshoz:
1 szelet füstölt lazac
ruccola saláta
Elkészítés:
1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon egy wokban pár percig párolom. Hozzáadom a vékonyra karikázott fokhagymát és a rizst, 2 percig pirítom.
2. Hozzáadok 2 merőkanálnyit az alapléből és időnként kevergetve, kis lángon elkezdem főzni a rizottót. Mikor elfőtte a levét, pótlom az alaplevet, egyszerre csak 1 merőkanálnyit adok hozzá.
3. Kb. 20 perc alatt az alaplé elfogy, a rizs megphul. Ekkor elzárom a gázt, hozzákeverem az apróra vágott friss petrezselymet, a kis darabokra vágott füstölt lazacot, a mascarponét, a parmezánt és a citromlevet. Keverek rajta egyet-kettőt és pár percig állni hagyom.
4. Tálaláskor ruccolát teszek a tetejére és egy fél szelet lazacot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése