A kókusz és a lime bizonyítottan jó páros. Hát még ha mascarpone is van a tetején...Bizonyára működik citrommal is, de ez citrommal nem lesz az igazi. Lime-mal viszont tökéletes.
Hozzávalók:
25x35 cm-es tepsihez
A piskótához:
3 tojás
60 gr cukor
30 gr liszt
30 gr kókuszreszelék
1 lime reszelt héja
A krémhez:
180 gr mascarpone
60 gr porcukor
1 lime leve
Díszítéshez:
kókuszreszelék
1 lime reszelt héja
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük, félretesszük.
2. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a felvert fehérjét, a lime héját, a lisztet és a kókuszt. Pár határozott mozdulattal összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
3. 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig ( 20-25 perc) sütjük, kihűtjük.
4. A mascarponét a porcukorral és a lime levével simára keverjük, a kihűlt süti tetejére simítjuk. Reszelt lime héjjal és kókuszreszelékkel megszórjuk, kockákra vágva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése