Időnként rájön a kollegáimra a süti-ehetnék és olyankor mindig előszednek, hogy sose viszek nekik sütit...Általában brownie-t sütök nekik, mivel az hamar kész van, könnyen szállítható egy dobozban bicajjal is és azért nem sír általában Z, hogy ne vigyem el. Mikor ezt tegnap este megkóstolta, azért közölte, hogy ilyet azért majd magunknak is csináljak:)
Hozzávalók:
20x20 cm-es tepsihez
100 gr étcsoki ( 72% kakaótartalmút használtam)
100 gr cukor
70 gr olvasztott vaj / margarin
1 tojás
1 púpozott tk. holland kakaópor
60 gr liszt
50-60 gr pekándió, durvára vágva
2 banán ( lehetőleg jó érett)
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
2. A banánt karikázzuk fel és borítsuk be vele a tepsi alját.
3. A csokit a vajjal/ margarinnal olvasszuk össze vízgőz felett/ mikróban.
4. A tojást a cukorral keverjük habosra, majd mehet hozzá a csokis keverék, a kakaópor, a liszt és végül az aprított pekándió.
5.Öntsük a masszát a banánra és előmelegített sütőben 20 percig süssük.
6. Ha picit hűlt, fordítsuk egy tálcára a sütit, így a banán lesz a tetején.:)
Banana upside down brownie:
Ingredients:
100g dark chocolate
100g sugar
70g butter, melted
1 egg
60g plain flour
1 tsp cocoa powder ( dutch)
50-60g chopped pecan
2 bananas
Method:
1. Preheat the oven to 180 degrees ( C) and line a 20x20cm baking tray with grease proof paper.
2. Peel and slice the bananas and cover the bottom of the tray with the slices.
3. Place the butter and chocolate in a heatproof bowl and melt in the microwave. Mix it well.
4. Mix the egg with the sugar until pale and fluffy then add the chocolate-butter mixture, flour, cocoa and finally the pecan. Mix well and pour over the bananas.
5. Bake for 20 mins in preheated oven. Let it cool than transfer the brownie onto a large plate / tray by turning upside down so that the bottom will be the top.
Nagyon guszta, én is örültem volna neki! :)
VálaszTörlésTe tényleg elkényezteted a munkatársaidat :)
VálaszTörlés