Almás pite-golyó

Tombol a golyószerelem, egy időre golyóbloggá alakulok. Az egész a kókuszos túrógolyóval kezdődött, folytatódott tegnap a Zserbógolyóval, ma pedig itt az Almás pite-golyó. Ez egy hangyányit több idő, almapucolás, párolás, de még így is kb. félóra alatt megvan. És almás pite-töltelék ízű. Tutkeráj, kipróbálni ér!!


Hozzávalók:
15 db golyóhoz:

300 gr alma ( hámozva, csumázva, nekem 2 közepes Gala alma volt)
kb. 200 gr darált keksz
kb. 100 gr porcukor
fél citrom héja
1-2 tk. citromlé
2 tk.őrölt fahéj
késhegynyi vaníliapaszta
1 tk. őrölt szegfűszeg

A beforgatáshoz:
fahéjas porcukor

Elöljáróban annyit, hogy a keksz és a porcukor mennyisége kb., nyilván az alma minőségétől, levesességétől függ, hogy mennyi kell belőlük, hogy összeálljon.
A fűszerek most kivételesen érzéssel mentek, nem patikamérleggel, tessék kóstolgatni a masszát a gömbölygetés előtt.


Elkészítés:
1. Az almát megmossuk, megpucoljuk, kicsumázzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel fedő alatt puhára pároljuk ( kb. 10 perc) majd hozzáadjuk a vaníliapasztát. Kissé kihűtjük.
2. Annyi porcukrot és darált kekszet adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk belőle.
3. Formázzunk diónyi golyókat és fahéjas porcukorban hempergessük meg őket.



Megjegyzések

  1. Ezt is ki kellett próbálnom:D Isteni volt, köszi a receptet!:)

    VálaszTörlés
  2. Én is kipróbáltam, szuper lett, köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése