A frozen yogurtról, azaz fagyasztott joghurtról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, csak pozitív tulajdonságai vannak, úgymint gyorsan elkészül, olcsón előállítható, egészséges, finom, low-carb, low-fat és millióféleképp variálható.
A munkahelyem szomszédságában van egy ilyen bár, mindig az utcán áll a sor, de eléggé aranyáron mérik, noha nagyon finom. Praliné Zsuzsi fagyasztott joghurtjai adták az utolsó lökést, hogy nekiálljak itthon. Most amúgyis egy darabig low-fat és low-carb cuccokat eszem, az úszógumim eltüntetése céljából. Tudtátok, hogy a has körül kialakult zsírpárnácskákért-azaz az úszógumiért- az édességek, illetve a késő este elfogyasztott kaják a felelősek? Nekem mindkettőből jut bőven. Noha eltüntetésükhöz az edzés is hozzájárul ( és nem a hasizomgyakorlatok elsősorban, hiába arról a testtájról beszélünk, hanem a cardio gyakorlatok, úgymint futás, bicajozás, úszás) mégis a leghatékonyabban úgy vehetjük fel a harcot az úszógumi ellen, ha a kiváltó okot megszüntetjük! Szóval mostantól ha nassolhatnékom van, akkor azt igyekszem nem süti, csoki, gumicukor formájában bevinni, hanem banán, milkshake, frozen yogurt formájában. Szóval ennek fényében készült ez az egzotikus fagyasztott joghurt.
Hozzávalók:
200 gr natúr, zsírszegény görög joghurt
1 db papaya
1 ek. méz
1,5 ek. porcukor
25 gr aszalt ananász és kesudió vegyesen
Elkészítés:
1. A papayát megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magjait és egy kiskanállal kivájjuk a héjából a húsát. Botmixerrel vagy villával pürésítjük.
2. Egy tálba öntjük a joghurtot, hozzáadjuk a porcukrot, mézet, papayapürét és kézihabverővel elkeverjük.
3. Az elkészült alapot fagyigépbe öntjük és addig dolgoztatjuk,míg kissé híg nem marad, ne várjuk meg,hogy teljesen keményre szilárduljon.
4. Tegyük habzsákba a masszát és csillagcsővel nyomjuk ki egy kis pohárkába a fagyasztott joghurtot. Szórjuk meg a kesudióval és az aszalt ananásszal és már fogyaszthatjuk is.:)
Készíthetünk hozzá különféle önteteteket, megszórhatjuk friss vagy fagyasztott vagy aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel,magvakkal, müzlivel, mindenhogy fini lesz:)
...papaya...
Most vettem először friss papayát, eddig csak gyümölcskonzervek alkotóelemeként ettem, így kicsit utánaolvastam.
Rendkívül egészséges gyümölcsről van szó, rengeteg A és B vitaminnal és meglepő módon C vitamin tartalma magasabb, mint a citromé vagy a narancsé.
Gyulladáscsökkentő, segít a rákos betegségek megelőzésében, immunerősítő, emésztésjavító, sebgyógyító hatású.
100 gr papayában mindössze 39 kalória van, magas az antioxidáns tartalma, kiváló zsírégető, így diétákba is beilleszthető! Készítsünk belőle turmixot, smoothie-t, salátát, fagyasztott joghurtot, vagy csak kockázzuk fel és habzsoljuk be magában :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése