Bailey's-csokis macaron

A múltkori Nutellás macaron sikerén felbuzdulva ma ismét macaronsütésre szántam el magam, sajnos kissé későn,mint a képeken is látszik. Az eredménnyel többé-kevésbé elégedett vagyok.
Újabb tanulságokat vontam le.

Mivel mostmár-lekopogom, úgy tűnik-a dolog azon része működik, hogy a makiknak lesz talpuk és nem reped be a tetejük, ideje a többi problémára fókuszálni, úgymint:

1. Megpróbálok egyforma méretű makikat gyártani, az én szemmértékem és kézügyességem megkívánja a szilikonos macaronsütő-lap beszerzését, nincs mese, nem úszom meg, be kell rá ruháznom.
2.Megpróbálok nagyobb hangsúlyt fektetni a makik színezésére és ízesítésére, van pár jó minőségű ételszínező pasztám, először azokat vetem be, meglátjuk hogyan szuperálnak.
3. Igyekszem a töltelékeket is kicsit bonyolítani, hiszen ezidáig mindig sebtében összedobott trutyikkal töltöttem meg a makikat. Soha nem készítettem el előre a tölteléket, mert valószínű volt, hogy a makik nem lesznek olyan állapotban, hogy érdemes legyen rájuk bármilyen tölteléket is pazarolni, de mostmár azt hiszem, elkezdek kísérletezni.
A mai macaronok ugyanúgy készültek,mint a legutóbbiak, itt elolvasható részletesen, hogy hogyan.
Ami a tölteléket illeti, egy alap csokiganache-t készítettem, nem is mértem a hozzávalókat, úgy 50 ml tejszínt felmelegítettem, beletördeltem kb. 70 gr jó minőségű étcsokit, hozzálöttyintettem kb.2-3 cl Bailey's-t és simára kevertem. Betettem a hűtőbe és miután kissé megkötött, összeragasztgattam vele a makikat.
Szóval ez a poszt ennyi, csak egy kis helyzetjelentés arról, mi a helyzet macaron-fronton. Fejlődök, fejlődök-önmagamhoz képest.:)






Megjegyzések

  1. szia!
    Ha egyforma makikat akarsz akkor azt ajánlom hogy egy sütőpapírra rajzold elő a köröket én 25 db 50 ft-ost rajzoltam, fekete filccel. Amikor kinyomom a makikat, akkor erre a papírra teszem a tisztát, a végén csak kihúzom a makik alól így mindig megmarad. nem kell mindig újat csinálni. Színezésre én a por állagú színezőket javaslom, intenzívebb szint adnak, kevesebb is kell és a massza állagát sem rontják. Én az utóbbi hónapokban két nagyobb adag macaronon vagyok túl vegyes sikerekkel, mert a sütőm hiába villany elég szeszélyes. Én a szétrepedt macaronokat legutóbb nem ragasztottam össze, hanem az aljukat jó minőségű ét csokiba mártottam és a tetejükre is csoki csíkokat húztam. Hamarabb elették a barátok mint a töltött macaront. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése