A héten ez a 2. kuglófom. Az első, klasszikus kuglóf Heni unokatesóm receptje alapján készült, de volt talomban egy Andi unokatesóm-féle recept is, így ma azt is kipróbáltam. Míg az előző vajas, ez olajos-forró vizes. Nagyon fini mindkettő. Sajnos Zé közölte, hogy felejtsem el az aszalt gyümiket, diót, csokit,mert a kuglóf az vaníliás-kakaós és punktum. Na bummm...
Hozzávalók:
25 cm-es kuglófformához
40 dkg liszt
25-30 dkg porcukor
6 tojás
1,5 dl olaj
1,5 dl forróvíz
késhegynyi vaníliapaszta
2 ek. hollabd kakaópor
2,5 tk. sütőpor
csipet só
Elkészítés:
1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a formát kivajazzuk-kilisztezzük.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral, sóval, porcukorral.
3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.
4. A sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, az olajat, a forró vizet majd beledolgozzuk a lisztes keveréket végül beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
5. A masszát kettévesszük, felébe kakaóport keverünk és felváltva belecsurgatjuk a 2 masszát a formába, hogy szép márványos legyen.
6. 45 perc alatt készre sütjük, tűpróbát végezzünk a kugli közepénél.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése