Amikor megvan a tökéletes sajttorta recept, akkor felesleges kísérletezni tovább. Először málnás, aztán áfonyás-Oreo kekszes változatban készült, mind a kettő kasszasiker!
Ezúttal sárgabarackos, akár Rákóczi-túrós cheesecake is lehetne, ha tojáshabbal lenne megkoronázva, de azért így is hozza a fílinget. Aki szereti a Rákóczi-túróst és a cheesecake-et, annak tuti telitalálat!! Ja, mielőtt elfelejteném: bármilyen gyümölccsel működik, hangsúlyozom, bármilyennel :)
Hozzávalók:
15 cm-es tortához
A kekszes alaphoz:
150 gr darált keksz
75 gr olvasztott vaj
A krémhez:
300 gr krémsajt ( Philadelphia)
2 tojás
1 ek. liszt
70 ml tejföl
85 gr cukor
késhegynyi vaníliapaszta
100 gr sárgabarack
A tetejére:
5 db fél sárgabarack
Elkészítés:
1. A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal és alaposan belenyomkodjuk a tortaforma aljába. 180 fokos sütőben 5 percig elősütjük, majd a hőfokot levesszük 160 fokra.
2. A krém hozzávalóit robotgéppel simára keverjük, hozzáadjuk az apróra kockázott sárgabarackot és a kekszes alapra öntjük.
3. A sütő középső, de inkább alsó rácsán 60-70 percig sütjük, így nem barnul meg hamar a teteje. Célszerű egy vízzel teli lábast tenni a tepsi alá, így elkerülhetjük, hogy megrepedjen a torta teteje. Én ezúttal elfelejtettem, meg is repedt, utólag jöttem rá, miért.Mikor a torta már kezd megszilárdulni, kb. 40 perc után a tetejére tesszük a fél barackokat és így sütjük tovább.
4. Mikor a torta megszilárdult, de a közepe még remegős, elzárjuk és a sütőben hagyjuk kihűlni. Lefóliázva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral vagy felmelegített baracklekvárral is megcsurgathatjuk a tetejét.
Imádom, hogy olyan magas! Müködne ám bármilyen gyümölccsel csak lenne itt most rögtön :)
VálaszTörlésén már mostanában minden tortát 15 centis formában sütök,mert én is imádom, hogy ilyen magas :D
Törlés