A végeredmény olyan távol áll az eredeti elgondolástól,mint Makó Jeruzsálemtől..
Dehát van az úgy, hogy az ember nem szilikonos muffinsütőt használ, hanem simát, papírt nem tesz bele, de alaposan kivajazza-kilisztezi. De a málnás brownie mégsem jön ki belőle egyben, csak 2-3 darabban.Ilyenkor jön a mentőötlet, a pohárkrém, amivel minden elrontott tésztát meg lehet menteni: csak rétegezzük le a pohárban a krémmel, amit a süti tetejére vagy belsejébe szerettünk volna tenni és voilá.
Hozzávalók:
A málnás brownie-hoz:
100 gr étcsoki
85 gr vaj
150 gr cukor
65 gr liszt
1 tojás
friss málna
A málnahabhoz:
2,5 dl tejszín
2 ek.porcukor
friss málna
málnalekvár
Elkészítés:
1. A tojást a cukorral keverjük habosra. ( Robotgép se kell hozzá, simán egy villával megoldható a történet.)
2. A vajat a csokival mikróban olvasszuk meg, keverjük simára.
3. Adjuk a csokis keveréket a tojásoshoz, keverjük hozzá a lisztet is.
4. Szilikonos mini muffinformába vagy papírral kibélelt fém muffinsütőbe kanalazzuk a masszát, mindegyik süti tetejére nyomjunk 1 szem málnát és 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük készre.
5. A tejszínt kezdjük el felverni, mikor keményszik, adjuk hozzá a porcukrot és a maradék málnát.
6. Egy pohárban rétegezzük le a desszertet: brownie, málnahab, esetleg pici málnalekvár.
Ha a sütik szépek lettek és szépen kijöttek a formából, akkor a habot tegyük habzsákba és díszítsük vele a brownie-k tetejét.
Nem mondod,hogy a HB cheesecake brownie-jának indult???Örök kedvencem:)
VálaszTörlés