Meggyes piskótakocka

Hiába, a piskóta még mindig és örökké nyerő. Most például meggyel. Nem szeretem a porcukorral befejezett süteményeket, de ez porcukorral megszórva verhetetlen. Félóra alatt kész.Az elfogyasztásához annyi sem kell :)


Hozzávalók:
( 35x25 cm-es tepsihez)

4 tojás
80 gr cukor
80 gr liszt
350 gr magozott meggybefőtt

Elkészítés:
1. A sütőt 160 fokra előnelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük, félretesszük.
3. A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, beleforgatjuk a fehérjét, beleszitáljuk a lisztet és pár határozott mozdulattal összeforgatjuk. Vigyázzunk, ne keverjük túl.
4. A meggybefőttet lecsepegtetjük, meghempergetjük liszben, így a meggyszemek nem ülnek majd le a piskóta aljára.
5. A meggyet is a piskótatésztába forgatjuk, belesimítjuk a masszát a tepsibe és kb. félóra alatt készre sütjük.
6. Porcukorral meghintve tálaljuk.



Megjegyzések