Fonott kalács vol.2.

Miután a tegnapi fonott kalácsot rekordidő alatt pusztítottuk el, már tegnap tudtam, hogy ma is készülni fog egy újabb adag. Kifogás nem igen volt,mert minden hozzávaló volt még itthon bőven, de őszintén szólva azok után, hogy 1 óra alatt fogyasztottuk el tegnap, nem is kerestem kifogást, hogy ma is süssek.
Egyedül a fonással voltak gondjaim, a 6 szálas tegnapi kalácsot Zé fonta össze. Borsó hívta fel a figyelmem a 4 szálas kalácsra és ő küldte ezt a videót is, ami ugyan angolul van, de a néni remekjól megmutatja, hogyan kell 4 szálból szép kalácsot fonni.
A lényeg, hogy nem bucikat formáz amiket aztán hengerré formál, hanem az egész tésztát egy nagy téglalappá nyújtja amit 4 részre vág úgy, hogy a tetején néhány centin nem vágja be, tehát összeér a tészta. A 4 téglalapot kicsit megsodorja, hogy henger formája legyen és már indulhat is a fonás.:)


Let me just show you a video about braiding a bread from 4 stripes. Much easier than the 6 striped-bread and I think it looks much nicer as well. 
Today I have done another braided bread but this time I braided from 4 stripes only. The recipe can be found here.




Megjegyzések