A nővérem, Tündérsüti már elkészítette a Linda Lomelino-féle csokis kekszet. Ő ugyan kihagyta a dulce de leche-t, én viszont hűen követve az utasításokat, megtöltöttem a csokis cookie-kat ezzel a karamellizált tejkrémmel. Ha van néhány óránk, a dulce de leche házilag is elkészíthető,ha nincs, a bolti is tökéletesen megfelel. És igen, erősen addiktív a cucc. Magában, kiskanállal éppúgy, mint egy ragacsos brownie-cookie hibrid belsejében.
Hozzávalók:
12 db cookie-hoz:
55 gr vaj
150 gr barnacukor
25 gr keserű, cukrozatlan kakaópor
50 gr étcsokicsepp v. sima étcsoki
1 tojás
1/4 tk. só
1/4 tk. szódabikarbóna
130 gr sima liszt
1/3 csésze dulce de leche
tengeri só
Elkészítés:
1. Egy lábasba tesszük a vajat, barnacukrot, csokicseppet és a kakaót. Mikor felolvadt és egynemű a massza, félrehúzzuk és beledolgozzuk a tojást, a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet is.
2. A masszát félórára hűtőbe tesszük.
3. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
4. A kissé kihűlt masszából 25-30 gr-nyi ( kb. evőkanálnyi) golyókat formálunk, a tepsire helyezzük őket, egymástól jó messzire, mert terülni fognak. 1 adagban 6 cookie-t süssünk.
5. Hüvelykujjunkkal csináljunk egy kis mélyedést a cookie-k közepébe, tegyünk bele kb. 1 teáskanálnyi dulce de leche-t és egy kilapított tésztadarabbal fedjük be. A kis tésztadarab széleit jól nyomkodjuk le, különben a krém ki fog folyni sütés közben.( Ha mégis így történne, a kész cookie-t kenjük meg a biztonság kedvéért egy kis dulce de leche-vel.:)) Szórjuk meg pici tengeri sóval őket.
6. Előmelegített sütőben 8-10 percig süssük, semmiképp se tovább,mert a csoki meg fog égni! Pár perc alatt kihűl a cookie és pont annyira köt meg, amennyire kell.:)
Chocolate cookies with dulce de leche:
Original recipe from Linda Lomelino,thank you :)
Ingredients:
makes 12 cookies
55g butter
150g light brown sugar
25g cocoa powder
50g dark chocolate or choc chip
1 egg
1/4 tsp salt
1/4 tsp bicarbonate of soda
130g flour
dulce de leche
sea salt
Method:
1. In a saucepan melt the butter, sugar, cocoa and chocolate.
2. As soon as it is melted, remove from heat and mix the egg in and the dry ingredients as well: flour, salt, bicarbonate of soda. Mix until smooth. Refrigerate for 30 minutes.
3. Preheat the oven to 175 degrees and line a baking tray with baking paper.
4. Roll the dough into little balls ( 25-30 gr /1 tablespoon each) and put them on the prepared tray. Do not bake more than 6 of them at the same time.
5. With your finger make a hole in the middle of each cookie and fill the hole up with dulce the leche.
6. With a flattened piece of dough cover the cookies, making sure to seal the edges.Sprinkle the top with sea salt.
7. Bake them for 8-10 minutes.
Én erről azt sem tudtam eddig megfejteni,hogy micsoda...nemhogy beszerezni a jó Magyarországon :/
VálaszTörlés