Igyekszem tökélyre fejleszteni a piskótasütési tudományomat. Hiába mondják, hogy a piskóta egyszerű, nem az. Sok mindenen el lehet csúszni, legalábbis nekem az elmúlt években csak rossz piskótákat sikerült produkálnom, ám mostanában fejlődőképes vagyok, ma már egy kakaós változattal is meg mertem próbálkozni. Továbbra is ultrahamar kész van, valami mindig van otthon hozzá és elég olcsón meg lehet úszni. Íme a mai termés.:)
Hozzávalók:
(26x20 cm-es tepsihez)
4 tojás
80 gr cukor
60 gr liszt
20 gr kakaópor
2,5 dl tejszín
2-3 ek. porcukor
1 lime leve és reszelt héja
kevés expressz zselatin vagy habfixáló
Elkészítés:
1. Piskótát készítünk: a tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük a cukorral, a sárgákat fehéredésig habosítjuk.
2. Összekeverjük a két tojáshabot majd beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és pár határozott mozdulattal összeforgatjuk a masszát.
3. A tepsi alját kibéleljük a sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
4. A tejszínt elkezdjük felverni, ízlés szerint porcukrot adunk hozzá, belefacsarjuk 1 lime levét és pici habfixálót vagy expressz zselatint adunk hozzá és addig verjük a habot, míg a kívánt állagot el nem éri.
5. A kihűlt piskóta tetején elsimítjuk a krémet, ráreszeljük egy lime héját és kockákra vágva tálaljuk, villámgyorsan fogyasztjuk.
Tök jó képek:)
VálaszTörlés