Fehércsokis-narancskrémes minitortácskák

Akkor kattantam be, hogy nekem is kell tartlet, mikor megláttam Adél fügés-vaníliás minitortácskáit. Mivel a fügéért nem rajongok, átalakítottam saját ízvilágomra, de a vaníliakrémes minitorta-ötlet Adéltól van, ezúton is köszönöm :)
A fehércsoki-narancs páros naggggyon tuti, erre nem most jöttem rá. És ahogy beleharap az ember ebbe a minitortába, aminek az alján ott a fehércsoki ganache, rajta pedig a narancsos vaníliakrém, jajjj hát hadd ne mondjam...


Hozzávalók:
12 db mini tartlethez

A tésztához (paté sucrée):
115 gr liszt
50 gr jéghideg vaj
25 gr porcukor
1 tojássárga
1 ek. víz
1 tk. vanília esszencia

A fehércsoki ganache-hoz:
100 gr fehércsoki
30 ml tejszín

A narancsos krémhez:
3 tojássárgája
3-4 ek. cukor
1 tk. vanília esszencia
3 dl tej
3,5 dkg étkezési keményítő
1 narancs reszelt héja


Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a szokásos módon összegyúrjuk ( lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a többi alkotóelemet) és fél-1 órára hűtőbe tesszük, amíg a 2 krémet elkészítjük.
2. A fehércsoki ganache-hoz felforraljuk a tejszínt, beledobjuk a kockákra tört csokit és addig keverjük kis lángon,míg az összes csoki el nem olvad, egynemű krémet nem kapunk. Félretesszük hűlni.
3. A narancsos krémhez a tojások sárgáját a cukorral, pici tejjel, vaníliával, narancshéjjal és a keményítővel habosra keverjük. Ne sajnáljuk az időt, robotgéppel 5-10 percig is keverjük, hogy tuti csomómentes legyen majd a krém és ne rántottásodjon be. Szinte fehér, sűrű masszát kell kapnunk.
4. A maradék tejet felforraljuk, félrehúzzuk és folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a tojásos masszát. Visszatesszük a tűzre és közepes lángon, állandóan kevergetve egy kézi habverővel 2-3 perc alatt pudingsűrűségűre főzzük. Félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, simára turmixoljuk.
5. A tésztát lisztezett deszkán néhány milliméter vastagra nyújtjuk és egy pohárral köröket szaggatunk. A köröket mini tartletformába igazítjuk. Ha nincs, akkor egy szilikonos minimuffinsütő is megteszi: fordítsuk fejtetőre és a muffinsütő aljára igazítsuk a köröket. Villával szurkáljuk meg és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
6. A kihűlt tartletekbe tegyünk egy kiskanálnyi fehércsoki ganache-t, erre pedig púpozzuk a narancskrémet.




Megjegyzések