Mézes-mustáros csirke

Már csak a csirke elkészülte után ütöttem be a gugliba, hogy miket is ad ki a mézes-mustáros csirkére. Mindenféle sűrű, tejszínes szószok meg fokhagymás pác.Nem tudom, hogy milyennek "kell" lennie, nálam méz, mustár és csirke kell hozzá. Lényegében ennyi.
Pár napja,mikor hazaértem éjfélkor a munkából és semmi nem volt itthon, csak 3 csirkemellfilé szomorkodott a hűtőben, hogy akkor velük már ma sem történik semmi, akkor villant be.Mézes-mustáros csirke. Roppant egyszerű, isteni, és feketére sütve,mert Zé minden húst úgy szeret.Az év kajájaként aposztrofálta és már másnap követelte, hogy mikor lesz megint. Mivel akkor fotó nem készült róla,nem kellett sokat várni az ismétlésre. :)

Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
kb. 8 ek. méz
kb. 8 ek. mustár
szójaszósz
pár csepp olaj

A körethez:
12,5 dkg rizs 
3 tojás

Elkészítés:
1. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre/csíkokra vágjuk.
2.Egy tálban kikeverjük homogénre a mézet a mustárral, a szójaszósszal és csipet sóval.
3.Egy serpenyőben pár csepp olajat hevítünk, a csirkemelleket megforgatjuk a mézes mustáros szószban és nagy lángon mindkét oldalát pár percig sütjük. Akkor lesz jó, ha a méz elkezd karamellizálódni és sötét szósz képződik a húsok alatt. 
Ebből mártás/szósz nem lesz,ebben sülnek meg a csirkék és kész. Ha egy pici mégis marad, utána rálocsolhatjuk a húsokra vagy a köretre.
4.A körethez kifőzzük a rizst, a tojásokat felverjük és elkezdünk belőle rántottát sütni. Sűrűn kavargassuk, hogy a tojás minél kisebb darabokban maradjon, ne nagyon álljon össze.
5. Mikor a tojás félig megsült, borítsuk rá a rizst és forgassuk jól össze, pirítsuk őket pár percig együtt.


Megjegyzések

  1. Most ettem meg az ebedemet, de alig varom, hogy vacsorazzak :) Mr Z

    VálaszTörlés
  2. Minden nagyon guszta ezen a tányéron , nekünk is nagy kedvencünk ez a kínai csirke, még szezámmagot is szórnak itt rá a take-away-ben, úgy is fincsi! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erika:)Akartam bele szezámmagot is,de sajna nem volt itthon.Én legközelebb pirított zöldséges tésztával csinálom, nekem az a kedvencem a kínai kajázdákban:)

      Törlés

Megjegyzés küldése