Ráksaláta

Én aztán szökőévente egyszer eszem salátát, sajnos. Nem mintha fogyókúrára akarnám magam fogni-lassan már oda jutunk, hogy inkább hízókúrára kellene...Legutóbbi kísérletem a salátaevésre is kudarcba fulladt, amikor péntek este fodrásznőmmel, Mariannal elmentünk úszni és megbeszéltük,hogy utána bedobunk egy salit valahol...Félórával úszás után naná, hogy a kebabosnál ültünk, chicken kebab burger, természetesen sült krumplival.
De ezek a rákok meg a ruccola már 2 napja a hűtőben figyeltek és ma eljött az igazság pillanata. Saláta. Naná, higy fokhagymás bagettel.:)


Hozzávalók:

kb. 20 dkg garnélarák
2 marék ruccola saláta
paradicsom
diónyi vaj
só,bors
2 gerezd citrom
fokhagymás bagett

Elkészítés:
1. Egy serpenyőben vajat hevítünk. Rádobjuk a rákokat, nagyon picit sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergetve, a serpenyőt rázogatva 6-7 perc alatt megsütjük őket.
2. Egy tányérra halmozzunk egy marék ruccolát, néhány szelet paradicsomot.
3. A ruccola-fészek közepébe helyezzük a rákokat és locsoljuk meg a vajjal, amiben sütöttük.
4. Tegyünk egy citromgerezdet a tetejére és meleg fokhagymás bagettel tálaljuk.
Nyilvánvalóan nem életem főműve ez a saláta, de finom volt.A lényeg pedig mindig ez.:)


Megjegyzések

Megjegyzés küldése