A máktorta örök favorit. De mivel mostanában szeretem a tortákat mini változatban létrehozni, a máktorta sem kerülte el sorsát: minimáktortácskák születtek. És átmentek a vizsgán, így is roppant jópofák na és persze az ízvilág is ugyanaz.:)
Hozzávalók 10 db minitortához:
A tésztához:
100 gr darált mák
75 gr porcukor
fél citrom reszelt héja
fél csomag sütőpor
1 késhegynyi őrölt fahéj
fél ek. liszt
3 tojás
A krémhez:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg vaj
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
2. A tojássárgákat habosra keverjük.
3. Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat: a darált mákot, a porcukrot, a sütőport, a fahéjat, a citromhéjat és a lisztet. Alaposan elkeverjük.
4. A felvert tojásfehérjéhez adjuk a sárgákat majd óvatosan beleforgatjuk a száraz anyagokat is.
5. Szilikonos muffinformákban elosztjuk a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. ( Kb. 20 perc, tűpróbával ellenőrizzük.)
6. A krémhez a szokásos módon elkészítjük a pudingot majd elkeverjük benne a vajat. Félretesszük hűlni, sütőpapírral letakarjuk a tetejét, hogy ne bőrösödjön be.
7. A kihűlt máktortákat félbevágjuk, megtöltjük kb. 1 teáskanálnyi krémmel.
8. A maradék krémet habzsákba töltjük és a tortácskák tetejét is díszítjük.
mákmákmák minden mennyiségben jöhet imádjuk:) Tutik anyukám:)
VálaszTörlésNagyon aranyosak:) Szívesen megennék most néhányat!:D
VálaszTörlés