Nem most volt már, amikor Jucikával a fahéjas-szilvás crumble-t készítettük. Több,mint féléve. Gondoltam, ideje megint összedobni egyet és hát ez most eperből dukál, ennek van szezonja.:)
Hozzávalók egy 22 cm-es pitetálhoz:
kb. fél kiló eper
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
4 ek. cukor
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
őrölt kardamom
A tésztához:
300 gr liszt
175 gr kristálycukor
200 gr vaj
A tetejére: kandírozott narancshéjkockák
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Az epret mossuk meg, vágjuk félbe vagy négybe, attól függ, mekkorák, és tegyük a pitetál aljára.
3. Szórjuk meg cukorral, a fűszerekkel, reszeljük rá egy citrom és egy narancs héját. Hagyjuj kicsit állni.
4. A tésztához szitáljuk egy tálba a lisztet és a cukrot, majd morzsoljuk hozzá a kis kockákra vágott, jéghideg vajat. Fontos, hogy a vaj mindenképp jéghideg legyen. Morzsoljuk jó alaposan össze a tésztát, borítsuk a gyümölcsre és szórjuk meg a tetejét kandírozott narancshéjjal.
5. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre.
uuuu imádom
VálaszTörlésÉn is :))
TörlésÉn is imádom, rebarbarával készítettem már, de nem lett ilyen szép színe.:)
VálaszTörlésJajjj ez a rebarbara...Egyszer ettem rebarbara tortát, de az olyannyira nem volt nagy élmény számomra, hogy azóta sem tudtam megbarátkozni vele :(
Törlés