Karamellás-fahéjas cupcake


Már nagyon izgatottan készülök a jövő hét csütörtökre. Egy barátnőm kislányának lesz az 1. szülinapja és engem ért a megtiszteltetés, hogy megsüthetem Elizabeth 1. szülinapi tortáját és még egy rakás finomságot a vendégseregnek:)
A torta valószínűleg valami könnyű gyümölcsös-mascarponés joghurttorta, ezen kívül Eli anyukája rendelt még 12 cupcake-et, 12 gyümölcsös muffint és 12 mini cheesecake-et. Nagyon úgy néz ki, ez a cupcake lesz a befutó, de a vajkrémes frostingot lehet, hogy lecserélem krémsajtosra-nekem legalábbis az jön be.:)


Hozzávalók 12 db cupcake-hez:
125 gr liszt
125 gr vaj
125 gr kristálycukor
2 tojás
2-3 ek. tej
ízlés szerint fahéj
1 tk. sütőpor
12 db karamellkrémes Schogetten csoki

A frostinghoz:
10 dkg vaj
kb. 30 dkg porcukor
 ( ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vajat, vagy egy pici tejet, ha túl híg, akkor még porcukrot)
fahéj

Elkészítés:
1. A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük. 
2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a tejet.
3. Szilikonos muffinformába teszük 1 teáskanálnyit a masszából, épp csak annyit, hogy befedje a forma alját.
4. Erre réteszünk egy kocka karamellás csokit és még 1 teáskanálnyit a tésztából.
5. A forma 2/3-ánák magasabb ne legyen, mert kicsit nőni fog, de nem szabad, hogy kiemelkedjen a formából, különben nem tudjuk szépen rátenni a frostingot.
5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
6. A frostinghoz a vajat a cukorral és a fahéjjal kikeverjük, habzsákba töltjük és díszítjük vele a kihűlt cupcake-eket.


Megjegyzések