Nálunk a palacsinta mindennapi kaja. Az én uram imádja. A fahéjast meg a túróst. Én nem vagyok egy nagy palacsinta rajongó, de ha Gundel vagy Hortobágyi húsos, akkor megmozdulok.
Ma úgy keltem, hogy Gundel lesz. Persze csak majdnem Gundel,mert nincs a töltelékben rum és mazsola és az öntet sem az igazi öntet. De így is Gundel, határozottan. És isteni.
Hozzávalók:
6 db palacsinta
A töltelékhez ( recept innen):
60 gr darált dió
60 gr durvára vágott dió
1/3 csésze tejszín
50 gr kristálycukor
1 narancs reszelt héja
1 tk. őrölt fahéj
Az öntethez:
125 gr vaj
100 gr cukor
2 ek. tej
2 ek. kakaópor (keserű, cukrozatlan)
Elkészítés:
1. A töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és további 2-3 percig forraljuk, majd félretesszük.
3. Az öntethez a vajat a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a tejet és a kakaót. Addig főzzük, míg egynemű nem lesz.
4. A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, félbe, majd negyedbe hajtjuk.
5. Meglocsoljuk a csokiszósszal, tejszínhabbal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése