Átkozott recepttolvajok!

Kedves Látogatóim!

Mélységesen fel vagyok háborodva és el vagyok keseredve.
Ma beütöttem a google-ba, hogy Szofilli Fusilli...egy halom találat jött ki, mindenféle oldalakon.
Aztán a Gyermelyi oldalán ráakadtam ismét Szofilli Fusillire, szerző: DZSuzsa címen. Íme a lopott recept, alatta a sok dicsérő komment és érdeklődés, hogy vajon honnan származik ez a különleges név. És íme a válaszom ennek a szerencsétlen nőnek:

 Kedves DZsuzsa!

Nyilván még nem hallottál arról, hogyha egy receptet feltöltesz valahova és nem a saját pici fejedből pattan ki a recept, akkor megadod a recept forrását...Ha már annyi eszed és kreativitásod nem volt, hogy átkereszteld sonkás-paprikás tésztára, hanem az ÉN nevem alatt töltötted fel. 
Hogy honnan ered a név?
"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták,hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta.Talán ez volt az első olyan étel, még évekkel ezelőtt, amit ÉN találtam ki::)Amikor még a megboldogult újpesti Hoffmann-lakásban laktunk, akkor volt sláger."
FORRÁS: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/06/szofilli-fusilli.html

Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, hogy kié is a recept. Köszönöm a dicsérő szavakat. Üdv:
Szofika


Eddig is tudtuk, nem újdonság, hogy blogokról szép képeket lopnak le undorító emberek és feltöltik ide-oda sajátjukként, meg beküldik receptesújságokba, ahol 1000  forintot fizetnek egy receptért. De szerencsére mióta vízjelezzük a képeket, talán már nem olyan egyszerű más képeivel villogni.
Nem az a baj, félreértés ne essék, hogy megcsinálta, neadjisten feltöltötte valahova a receptemet, a sajátomat, hanem az a baj, hogy egy nyomorult linket, forrást nem tudott megjelölni....


Teljes letargiában vagyok, egyrészt magamat sajnálom, másrészt az ilyen embereket....
Vigyázzatok bloggertársaim, néha csak úgy random írjátok be 1-2 saját recepteteket a google-ba és imádkozzatok...

Megjegyzések

  1. Judi!Ne keseredj el, és semmi esetre se hagyd abba a blogolást!Látom jó ho9zzászólást írtál az adott oldalon!A blogodba a recepthez tedd ki azoknak a linkjét akik elcsórták!
    És akik Szofika blogját olvassátok írjunk Szofi receptjéhez minél többen hozzászólást, hogy az Ő receptjét dobja ki a gugli elsőnek!!A Gyermelyihez ne írjatok, ne legyen ott több hozzászólás!

    VálaszTörlés
  2. Én is mindig felháborodom az ilyeneken! Nekem egyszer egy újságban jelentették meg a képemet és a receptemet minden forrást mellőzve (és nem is receptes-beküldős újság volt!)

    VálaszTörlés
  3. Sajnos!Ezt szerintem nagyon nehéz kivédeni!Valakinek van esetleg ötlete erre???

    VálaszTörlés
  4. Bár még nincs olyan nagy pályafutásom gasztro körökben, hogy hasonló "élményről" tudnék beszámolni, de teljesen megértem a felháborodásod. Annyira kiábrándító, amikor az ember lelkesen dolgozik, alkot, más meg egy ctrl c ctrl vnyi munkát tesz a dologba. Alapból azt mondom, hogy vedd elismerésnek, és tekints rá szánalommal, mert mást nem nagyon lehet tenni az ilyenek ellen, de persze tudom, hogy ezt mondani könnyű... :(( (amellett, hogy nekead adok igazat, hiszen az egyedi név mindenképp téged igazol, azt is látom, hogy újat alkotni is írtó nehéz a több ezer ötletlő, és receptgyűjtő oldalak mellett. Én nem egyszer belefutottam abba, hogy kitaláltam valamit, vagy másik receptekből újragondoltam átvariáltam, és utóbb akadtam egy kb ugyanolyan receptbe. Én tudtam, hogy nem onnan loptam az ötletet, de a másik nem biztos, hogy elhiszi :S)

    VálaszTörlés
  5. Csajok,köszi mindenkinek a hozzászólást. Mostmár kicsit megnyugodtam, tegnap este első felindulásomat majdnem megszüntettem a blogot-még szerencse, hogy nem tudom, hogy kell,mert mára bizony megbántam volna:))
    Mindig volt, van és lesz jónéhány hülye és gerinctelen ember, de eddig sem miattuk csináltam a blogot, hanem Miattatok és magam miatt. Ez így lesz a jövőben is!!
    Köszi mindenkinek :)

    VálaszTörlés
  6. Szofika! Én 3 hete egy ételfotómmal jártam így a neten.... Engem is nagyon felháborított a dolog.... Üdv.: Nóri

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése