Brokkolikrémleves

Sok más egyéb élelmi anyaggal egyetemben a brokkoli is egy örök szerelem. Nem vagyok ezzel egyedül a családban:) Imádom a színét is, hát olyan széééép:) És mire kettőt pislogok, kész is!!!

Hozzávalók:
egy kis fej brokkoli
só, bors
2 dl tejszín

Elkészítés:
1. A brokkolit kis méretű rózsákra szedve sós vízben puhára főzzük.
2. Hozzáadjuk a tejszín felét és botmixerrel pürésítjük.
3. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a maradék tejszínt, sózzuk, borsozzuk és annyi vízzel felöntjük még, hogy krémleves állaga legyen.
4. Beforraljuk és kész. Szórjunk bele reszelt sajtot, pirított kenyérkockákat vagy neadjisten pirított bacont-hogy ez utóbbi miért nem jutott előbb eszembe...Már késő, a leves már elfogyott:)



Megjegyzések