Mi így ünnepeljük a Halloweent

Mint észrevettétek, a mai nap nálunk a Halloween jegyében telt. Elkészültek a pirosra lakkozott boszorkányujjak, a pókos cupcake-ek és az ijesztő habkoponyák.
Egy -rendhagyó módon- zöld színű tökből pedig életem párja töklámpást is készített. Ezekkel felvértezve nézzük éjjel a rémisztő filmeket:)

A Halloween ősi kelta hagyományból kialakult ünnep, melyet főként angolszász országokban tartanak meg, de mára már gyakorlatilag az egész világon elterjedt.A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, október 31-én tartják.
A töklámpás lett az idők folyamán Halloween legfőbb jelképe, angol nyelvterületen elterjedt neve "Jack O'Lantern".A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki olyan ígéretet csikart ki az ördögtől, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ő egy marharépéba rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a látványosabb tök váltotta fel.










Megjegyzések