Csokis-kókuszos macaroon



Több más recept mellett ebbe is beleszerettem ezen az oldalon. Kísértetiesen olyan lett,mint az eredeti. Nagyon egyszerű és isteni:) És semmi extra nem kell hozzá. Pont azért választottam ezt,mert ehhez minden volt itthon. Nem igazi macaroon persze, azt majd KEDDEN készítünk Mohával Csengődön. El sem hiszem, hogy 4 nap múlva Édesanya konyhájában alkotok majd.Alig várom. Addig is íme a recept.
Hozzávalók:
115 gr étcsokoládé
3 tojás fehérje
25 gr cukrozatlan kakaópor
150 gr kristálycukor
csipet só
1 teáskanál vanilia eszencia
220 gr kókuszreszelék

Elkészítés:
1.Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük.
2.Egy tálban felverjük a tojásfehérjéket, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a cukrot és a vaniliát.
3.Hozzáadjuk az olvasztott étcsokit és a kókuszreszeléket és jó alaposan összekeverjük,hogy a kókuszt mindenhol "befogja" a csoki.
4. Egy órára hűtőbe tesszük,hogy formázható állagúra dermedjen.
5.Közben a sütőt előmelegítjük 165 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
6.Két kiskanál segítségével a masszából kis gömböket vagy halmokat formázunk és egymástól kellő távolságra helyezzük őket a tepsire.
7. 15 perc alatt készre sütjük őket. Akkor jó,mikor fényes a teteje. Vigyázzunk, nehogy megégjen,mert az égett csoki keserű tud lenni.
Ebből a mennyiségből 31 db macaroon lett.


Megjegyzések