Az ötletadó a nálunk az étteremben futó "penne con salmone", azaz lazacos penne volt. Sosem kóstoltam, de amiben lazac és brokkoli van, az rossz nem lehet:) Persze az enyémnél jóval nagyobb lazacdarabok vannak benne, dehát 10 fontért legyenek is:) Tehát az alapötlet származik onnan: penne+lazac+brokkoli+rózsaszín mártás. ( nevezem én így azt a mártást, ami egy piros ( paradicsomszósz, vörös pesztó) és egy fehér ( tejszín, creme fraiche) szószból jön létre.:)
Hozzávalók:
fél csomag penne tészta
egy kis fej brokkoli
10 dkg szeletelt füstölt lazac
2 dl paradicsomszósz
2 dl tejszín
őrölt bors
Elkészítés:
1.Főzzük ki a tésztát.
2.Sós vízben főzzük puhára a brokkolit, majd szűrjük le és tegyük félre. Ne főzzük túl, nem kell szétesnie, nem baj, ha picit roppanós.
3.A lazacszeleteket vágjuk kisebb darabokra.
4.A kifőtt tésztára borítsuk a paradicsomszószt és a tejszínt,adjuk hozzá a kifőtt brokkolit, borsozzuk, esetleg sózzuk,és jól forraljuk össze, hogy sűrű legyen.
5.Legvégül a hajszálvékony lazacszeleteket is adjuk hozzá és párszor forgassuk át. Nem baj, ha nyers marad a füstölt lazac, az sem ha megfő, mindenhogy finom. Az enyém a 2 állapot közt van:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése