Áfonyás joghurttorta

Jelentem, mostanában hatalmas mérföldköveken vagyok túl, már ami pici kis konyhaművészetemet illeti. A kakaós csiga elkészítésével túlestem az első kelt tésztás süteménykészítésen, ennek a tortának az elkészítésével pedig megismerkedtem a zselatin rejtelmeivel. Hát én paráztam rendesen,mert 1 óra elteltével semmi jel nem mutatott arra, hogy ez valaha megköt, de mire pár óra múlva hazatértem a munkából, csiribú,csiribáááá, lett zselatinos joghurttortám:) Kétséges volt, hogy lesz-e róla fotó,mert a fényképezőgép elemei tegnap behaltak, és a költözés óta nem akadtam az elemtöltő nyomára...Úgyhogy nagy kísértés volt 1 szeletet félretenni belőle másnapig, de ma első dolgom volt elemet venni, így aztán nem marad el a várva várt blogbejegyzés:)


Hozzávalók:
1 db készen vásárolt linzer tortalap
500 gr áfonyás joghurt ( itt Jogobellá-ban találtam)
10 dkg friss áfonya, plusz pár szem a díszítéshez
4 tk. por állagú zselatin
1 dl tejszín
2 ek. cukor

Elkészítés:
1.A tortalapot kivesszük a csomagolásból és rátesszük egy megfelelő méretű tányérra. Varázslatosan egyszerű:)
2. 2 dl vízben felfőzzük a 4 tk. zselatint. Mikor már forr és látjuk, hogy szemmel láthatóan kezd a cucc sűrűsödni, elzárjuk alatta a gázt. Mikor picit kihűlt, hozzáöntjük a joghurtot, a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot.
3. Ismét meglangyosítjuk, de már nem forraljuk fel, csak addig kevergetjük kis lángon, míg homogén állagú nem lesz. Végül a friss áfonyát is hozzáadjuk.
4.Mikor langyosra hűlt, beleöntjük a formába.Ha teljesen hideg, mehet pár órára a hűtőbe, de nem kell neki egy éjszaka. Nem ám:)

Megjegyzés:
Nekem ez a mennyiség sok lett, így még 2 pohárba beletöltöttem a maradék anyagot, így lett 2 áfonyás pohárzselém is:) Érdemes nagyobb tortaformában készíteni ennyi joghurttal, vagy az előírt mennyiség 3/4-ét készíteni ekkora formához.Kb. az egynegyede maradt ki, abból készült a pohárzselé:)
Alig várom, hogy csinálhassak szamócást meg málnást meg barackost,meg kiwist:))

Megjegyzések

  1. Szép a tálalás! Na persze biztos fincsi is a torta, jól néz ki!! :) Én is csináltam hétvégén zselatinos tortát, apa szülinapjára... :D
    Otthonosan mozogsz már az új konyhában is!
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Ez a hétvége úgy tűnik a zselatinos torták hétvégéje volt :-). Nagyon jól néz ki, legközelebb én málnásat tervezek (ízletes eper híján...), lehet, hogy nem a mascarponés változatot fogom elkészíteni, hanem a tiédet, ez kicsit egyszerűbb, mint az én receptem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése