Whoopie pie

Mondják, aki fél a macarontól, az süssön whoopie piet,mert az sokkal könnyebb...Aha, köszi. És aki a whoopie pie-tól is fél, annak mi marad? A Non plus ultra?
Hát jelentem, nekiálltam ma. 
A receptet itt találtam. Választási lehetőségem nem nagyon volt, mert a gugliba beírva a whoopie pie recept konstrukciót, gyakorlatilag minden oldal ezt az egy receptet dobta ki magyarul...Még jó,hogy a Mohinak Karácsonyra egy egész Whoopie-s könyvet vettem. Majd beszkennelhet belőle pár oldalt.:) Mert hát ahogy kinéznek az siralmas, de az íze, az mindent felülmúl.Én még ilyen isteni finom tésztát sose csináltam és sose ettem.Csak hát nem lettek szépek,mert nincs habzsákom, így jobb híján egy kis zacsiba töltöttem bele a tésztát, icipici lyukat vágtam a sarkára és kb. 2 korongot sikerült is szépen kinyomni vele ( belülről kifelé haladva, csiga alakban, ahogy a recept is írja), de 2 korong után valahogy háromszor akkora lett a zacskón a lyuk és egy nagy placsni lett.
Nem is sütöttem ki az egészet, betettem a maradék tésztát a hűtőbe és krémet is csak egy féladaggal kevertem ki. Azért lett pár szép korongom, így kb. 10-12 egész tűrhető whoopie-t sikerült prezentálnom, a nyomibb darabokat meg csak úgy megettem, mellé kiskanállal a citromos-krémsajtos tölteléket. Nem ez volt az utolsó, hogy próbálkoztam. Nem adom fel!!!Ezzel megéri ennyit szenvedni! Na de kérem, akkor milyen lehet macaront sütni....

Megjegyzések

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Nagy vagy Szofi!!!Holnap nekiugrok én is !!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nem a külcsín, hanem a belbecs a lényeg ;-)! De ha szeretnéd, akkor majd nászajándékba veszek neked habzsákot :-)!

    VálaszTörlés
  4. Beszkennelek én akárhányat,de a "shortening" miatt
    mégiscsak ez a recept tűnik használhatóbbnak!

    VálaszTörlés
  5. Nem hiszitek el,milyen finom a tésztája. Nem is tudom mihez hasonlítani, kívül picit roppanós, a belseje meg nagyon puha!!!
    Heni, a habzsáknak nagyon örülnék, de nem vagyok benne biztos, hogy 1,5 évig még nélkülözni tudom:))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése