Hát a magyar konyha másik borzasztóan finom és őrültem bonyolult, professzionális szakácstudást igénylő étele. Nem is érdemes feltenni ezt a „receptet”-már ha nevezhetjük annak- ,mert a túrós tésztát mindenki el tudja készíteni. Nálam ugyanaz a kategória,mint a rakott krumpli: sok-sok-sok tejföl. Rájöttem, hogy imádom a tejfölt.:) Na de a lényeg, hogy szerintem ez a kép annyira szép lett-ami nálam ritka, hogy egy ételfotó jól sikerült-hogy ha másért nem is, hát ezért felposztolom.
Az embereket 2 csoportra lehet alapvetően osztani: aki kristálycukorral eszi a túrós tésztát és aki szalonnapörccel. Abszolút, 200%-osan a szalonnacsoport tagja vagyok:)
Hozzávalók:
fél csomag szélesmetélt tészta
jó sok tejföl
túró
kis kockákra vágott bacon
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát.
Egy szerpenyőben kevés olajon pirítsuk jó ropogósra ( crispy-re) a szalonnakockákat.
A kifőtt tésztára borítsunk jó sok tejfölt és túrót, kissé keverjük el-sózzuk ha szükséges, bár én a tejfölbe szoktam sót tenni-és szórjuk meg a szalonnával. Ennyi a történet.Isten áldja a túrós tésztát!
Hajrá szalonnás túrós tészta :-)!!
VálaszTörlésAkkor egy csoportban tartozunk?:)))
VálaszTörlésCsakis :-)! Cukros túrós tészta nekem csak stíriai metélt formájában képzelhető el, de akkor sem főételként, hanem desszertként!
VálaszTörlés