Red Velvet Cake

Nem gondoltam, hogy könnyes lesz a búcsú a Lascotts Road 40-től.Amennyire utáltunk itt lakni az elején,mégiscsak majdnem 1 évig ez volt az otthonunk. Piros konyhából csináltunk Magnolia színűt, kék szobából mályvaszínűt Mohának, narancssárgából halványzöldet magunknak. Megszerettük na, szomorúak vagyunk mind a ketten napok óta....:(
Meg hát ebben a konyhában készült drága blogom minden alkotása, az összes sötét fotó, de én szerettem itt főzni. Úgy gondoltam,méltóképp illik búcsúznom a Konyhától is, ahol kétségtelenül a legtöbb időt töltöttem a házban. Talán még az ágyban sem voltam ennyit:)
Búcsútortám: Red Velvet Cake
Viszlát Lascotts Road!:(


Gizikénél találtam a receptet, a tésztát az alapján csináltam, a krém pedig a Whoopie pie krémje lett csak citrom nélkül, natúr krémsajtos krém.
Hozzávalók a tésztához ( 22 cm-es tortaforma):
18 dkg liszt
fél ek. kakaó
fél mokkáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál sütőpor
18 dkg kristálycukor
18 dkg margarin
1 dl tejföl
vanilia aroma
1 db tojás
piros ételfesték
csipet só

1. Egy tálban keverjük össze a lisztet a kakaóporral, szódabikarbónával, sütőporral, sóval.
2. Egy másik tálban keverjük habosra a tojást a margarinnal, cukorral, tejföllel, adjuk hozzá a vanilia aromát és a folyékony ételfestéket. ( Ha az ételszínező por állagú, akkor a lisztes cucchoz adjuk)
3.Keverjük össze a 2 tál tartalmát és simítsuk sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.( Elég sűrű a massza.)
4. Előmelegített sütőben 150 fokon ( hőlégkeverésesnél) 35 percig, tűpróbáig sütjük.
5. Borítsuk rá egy tányérra, vegyük ki a formából és húzzuk le a papírt, majd fordítsuk vissza, hogy a teteje legyen a teteje.:) 
Ha kihűlt, kenjük rá a krémet. ( Nekem nem sikerült megvárni a hűlést, még most is meleg az egész torta, de mostmár megkóstolom:)

A krémhez:
14 dkg porcukor
8 dkg krémsajt
8 dkg margarin
Keverjük habosra.
Az arányok kb. ezek,de nem tudom pontosan,mert a maradék krémsajtot és maradék margarint használtam el, nem tudom mennyi volt pontosan, lényeg, hogy kenhető állagú krémet kapjunk.
Elvileg ha kihűlt, 1-2 órára hűtőbe kéne tenni, hogy könnyebben lehessen szelni, de jelentem, melegen is nagyon szépre fel lehet szelni:)


Megjegyzések

  1. Szép színes lett a búcsú-süti!!:)
    Remélem jól fogjátok érezni magatokat az új helyen is, idővel!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Erám,én is remélem, hogy jó lesz.Aranyos,szép kis lakás, csakhát tudod, idenőttünk már.De csak 2 utcával arrébb megyünk,úgyhogy a lakáson kívül minden marad:)))

    VálaszTörlés
  3. Hehe! Na hát az nincs is olyan messze. Biztos jó lesz! Csak be kell lakni...:)

    VálaszTörlés
  4. hű, ez a red velvet cake mindenhonnan leselkedik rám így valentin nap alkalmából..:) asszem kénytelen leszek megsütni:)

    van egy ölelésem a számodra, majd nézz be hozzám, ha lesz időd:)

    VálaszTörlés
  5. Yuppieee, koszonom szepen, en is nagy olelest kuldok:) a Red Velvetet meg erdemes kiprobalni,mert nagyon konnyu, alig kell hozza valami es hat a vegeredmeny...onmagaert beszel:) En meg cserebe megcsinalom a Rakoczi turosodat,mert csodasan nez ki:) Puszi

    VálaszTörlés
  6. Hiányolom már nagyon a receptjeidet!!!

    VálaszTörlés
  7. Ediegyedi blogjából néztem meg az eredeti csodás tortát, amit elkészített, hihetetlenül látványos, finom Red Velvet!!!

    VálaszTörlés
  8. Az egyik legfinomabb torta, amit valaha ettem. Edus gyönyörűen kivitelezte :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése