Na, ez az a süti, amiért a kolleganőimmel vérre menő harcot tudunk vívni, ha marad a dobozban egy csúnyácskább, összenyomódottabb szelet, amit már a vendégnek nem lehet kiadni.Olyankor aztán hipp-hopp a pulton a vaniliafagyi és 4-5 kiskanál gazdája tolakodik a dobozhoz, hogy mindenkinek jusson egy hari a Chocolate Fudge Cake-ből.:)Főleg melegen a finom, vaniliafagyival.
Az enyém persze messze nem lett olyan finom, talán kicsit sokáig sütöttem. Majd kísérletezek, nagyon sok ígéretes receptet találtam. Íme az első próbálkozásom-ez egy kis adag, 6 szelet lett belőle egy hosszúkás mini őzgerinc-formában. Mondjuk 2 személyes adag:)
Hozzávalók:
A tésztához:
85 gr rétesliszt ( azt hiszem, angolul self-raisin flour)
30 gr cukrozatlan kakaópor
csipet só
115 gr kristálycukor
115 gr margarin
1 tk. Vanilia eszencia
2 egész tojás
2-3 ek. Tej
A „szósz”-hoz:
85 gr porcukor
30 gr cukrozatlan kakaópor
225 ml tej
Elkészítés:
1.A lisztet keverjük össze a sóval, kakaóporral.
2.A tojásokat keverjük habosra a cukorral, margarinnal, vanilia eszencival.
3.Adjuk a tojásos masszás a lisztes keverékhez,és dolgozzuk hozzá a tejet is.
4.Kivajazott őzgeric vagy mini tortaformába simítsuk a masszát.
5.Keverjük csomómentesre a szósz hozzávalóit és öntsük a tésztára.
6.Most tehetjük be a sütőbe. Nekem 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt sült meg. Az eredeti recept 40-60 percet ír. ( Elég tág az intervallum, de szerintem 1 óráig semmiképp se kell sütni.)
Ha benézünk menet közben a sütőbe, ne ijedjünk meg, a szósz a tetején bugyogni fog. Aztán szép lassan belülről kifelé haladva elkezd megszilárdulni.Én akkor nyilvánítottam késznek, amikor már a széle sem bugyogott egyáltalán.
Többféleképpen tálalható: melegen vanilia fagyival vagy hideg vanilia öntettel, vagy hidegen forró vanilia öntettel. Mindenhogy nagyon finom:)
Judikám! Ebben se sütőpor, se szódabikarbóna??? Nem lesz nagyon sűrű a tészta?Jól néz ki!!!
VálaszTörlés