Fusilli ai funghi e mozzarella

Azaz orsótészta gombával és mozzarellával.De olaszul jobban hangzik.És ennek az ételnek még sztorija is van.Az úgy volt, hogy eldöntöttem, én mostmár házilag fogok gnocchit készíteni,mert milyen gáz, hogy az embernek gasztroblogja van, papol mindenféle okosságot, a nyokkit meg a boltban veszi és csak belevágja a forró vízbe.
Hát össze is törtem ma 1 kiló krumplit, begyúrtam, hengergettem a kígyókat, formáztam szépre a villával, ahogy a nagykönyben meg van írva, de mégse lett jó. Mikor leszűrtem, összeálltak a kis nyokkik, alig akarták elengedni egymást. Egy nagy fazéknyi mászkos, ragacsos, krumplis nudli lett.
Tehát a mai napi tanulság: ha fél kiló félkész nyokkit 75p-ért( 150 ft)lehet a sarki kisteszkóban kapni, neki ne álljon már az ember házilag csinálni.Felesleges. Ráment vagy egy órám és nem is lett jó.
Szóval kifőztem fél csomag fusillit.És akkor jöhet a recept:)

Hozzávalók:
fél csomag fusilli
20 dkg aprószemű gomba
8 db mini mozzarella golyó
2 dl paradicsomszósz ( fűszeres)
kb. 2 ek. tejszín
diónyi vaj

Elkészítés:
1.Főzzük ki a tésztát.
2.Diónyi vajat hevítsünk fel egy lábasban és dobjuk rá a gombát. ( Csak alaposan mossuk meg,nem kell meghámozni. Annyira aprók a gombák, hogy el is fogynának,mire lehúzom a héjukat.:)Kb. 2 percig pirítsuk nagy lángon, majd kis lángon pároljuk.Sózzuk meg kicsit.
3.Öntsük rá a paradicsomszószt és a tejszínt és pár percig kis lángon pároljuk.
4.Adjuk hozzá a mozzarella golyókat,keverjük össze,majd rögtön zárjuk is el, mielőtt a sajt elolvad.
5.Keverjük össze a kifőtt tésztával és tálaljuk.






Megjegyzések

  1. Ma ezt készítettem vacsira :-)! Ízlett mindenkinek, de Nóri ma épp gombaellenes hangulatban volt, ezért mindet kipiszkálta...

    VálaszTörlés
  2. Háát, pedig gomba nélkül nem az igazi a gombás fusilli:)

    VálaszTörlés
  3. Hiába, minden rábeszélési kísérletem kudarccal végződött, még az általában beváló "edd meg, mert ettől gyorsabban fog kinőni a csontfogad" próbálkozásomat is visszaverte a következővel: csak át akarsz verni, a sajttól és a tésztától is gyorsan kinő... Így kénytelen voltam átszedni magamnak a gombát, amit persze azért túlzottan nem bántam :-)!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése