Fehércsokis-nutellás zabkása


Itt Angliában nagyon népszerű reggeli étel a zabkása/oatmeal/porridge. Sokáig azt gondoltam, hogy fuuuujjj, hogy bírják ezt az ízetlen trutyit reggelire megenni, mígnem kedvenc angol pubunkban, a Wetherspoonban meg nem kóstoltam. Hát az valami isteni volt, azóta itthon is szoktam csinálni. Nagyon hamar kész van és ha megeszik az ember egy csészényit, órákig nem jut eszébe a kaja, olyan laktató.Még nekem sem. Pedig az nagy szó, hogy én órákig nem gondolok kajára....
Számtalan variáció létezik, lelocsolva egy kis juharsziruppal, vagy akár fahéjas cukorral, lekvárral összekeverve, áfonya-vagy eperöntettel...Kiváló.
Én most ezt a receptet választottam, elvégre-még mindig- Nutellaverseny van, remélem AzEszter nem bánja, hogy ennyi répát gyűjtögetek:)

Hozzávalók: ( tipikus angol cup-os recept, 1 cup 250 gr-nak felel meg)
1,5 csésze víz
csipet só
1 csésze oat (zabpehely)
negyed csésze fehércsoki pasztilla
negyed csésze nutella
negyed csésze tej

Elkészítés:
1.Egy lábasban forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a sót és a zabpelyhet,majd vegyük takaréklángra.
2.Adjuk hozzá a fehér csokit és 3 percig takaréklángon, folyamatosan kevergetve főzzük.
3.Mehet hozzá a nutella és a tej, ezzel is jól keverjük el és további 3 percig főzzük, vagy amíg teljesen fel nem szívja a folyadékot.
4.Tálaláskor szórjuk meg fehércsoki pasztillákkal!!!


Megjegyzések

  1. A szállodában nálunk is szeretik az angol és az amerikai vendégek, régen én sem értettem, hogy mégis mit esznek (!) rajta... Aztán a szülések utáni zsírpárnáim eltüntetésére irányuló vágyam olyan erős volt, hogy gondoltam, megpróbálom beiktatni reggelire. Édesítőszerrel, fahéjjal, esetleg kis gyümölccsel dúsítva remek fogyókúrás kaja, tényleg sokáig eltelíti az gyomrot. Persze a te Nutellás változatod biztos ezerszer finomabb, de a fogyókúrás célok elérését a legkisebb mértékben sem támogatja :-)!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése