Fokhagymás-tejfölös csirkemell petrezselymes krumplival

Mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a kaja mennyeien sikerült, mint az, hogy még Mohi is közölte, hogy ebbe ő  is beszállna.Ő, aki szökőévente egyszer eszik húst. Na jó, már akkor mondta,hogy beszáll,mikor még a hús sem volt megvéve, de én már akkor tudtam, hogy ez nagy kaja lesz. Az lett.
Hozzávalók:
3 csirkemellfilé
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 kg krumpli
diónyi vaj
só,bors, petrezselyemzöld, vegeta
1 ek. liszt ( ha szükséges)
reszelt sajt

Elkészítés:
1. A meghámozott krumplit vágjuk kockákra és vegetás vízben főzzük puhára. Szűrjük le,öntsük vissza az edénybe.Tegyünk rá egy diónyi vajat és apróra vágott petrezselymet jó bőven, és kis lángon forgassuk össze, csak amíg a vaj fel nem olvad.
2. A csirkemellet mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk őket.
3. A tejfölt keverjük el 3 lereszelt fokhagymagerezddel.
4.Egy tepsit picit olajozzunk ki és rakjunk le az aljára 1 réteg csirkemellet. Kenjük be őket a tejföllel úgy, hogy mindenhol érje, teljesen fehér legyen. Erre jöhet még egy réteg hús, majd a maradék tejföl. ( Aki nagy tepsiben süti, annak lehet, hogy csak 1 réteg lesz, az én tepsim nem túl nagy.)
5. Alufóliával fedjük le és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát és újabb 30 percig süssük, míg el nem fő a leve. ( Én úgy megijedtem a sok létől, hogy rászórtam 1 ek.lisztet mikor levettem a fóliát, így kellőképp be is sűrűsödött.)
6. Végül reszeljünk rá sajtot és még addig süssük, míg el nem kezd a sajt pirulni.
7.A petrezselymes krumplival tálaljuk.

Megjegyzések

  1. Biztos fincsi volt :-)! Én is szoktam hasonlót sütni, annyiban tér el a tiédtől, hogy van benne vöröshagyma és őrölt pirospaprika is. A lisztet a pirosp.-val és a sóval, borssal, zúzott fokhagymával el kell keverni, belehempergetni a husit (combból vagy mellfiléből szoktam készíteni), rákarikázni a vöröshagymát, a többi pedig úgy megy, ahogy nálad. Nagyon durván finom, vendégváró kajának is sokszor készítettem már, mert amikor itt vannak a vendégek nem igényel semmiféle elfoglaltságot, csak néha rá kell nézni a sütőben és eddig mindenkinek nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
  2. hmmm,nem hangzik rosszul,érdemes lesz kipróbálni:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése