Sztrapacska

Hetekig gondolkodtam, hogy mi legyen a foetel a szulinapi menuben.Talan ez az egyetlen husmentes etel, amit a Picim imad.Es mivel a leves husos volt, gondoltam, belefer, hogy a foetel ne legyen az. Nem lottem melle vele, a Szivem majd kiugrott a borebol, mikor a gozolgo tepsit az asztalra tettem.
Nalunk a sztrapacska sosem juhturoval keszult, hanem tejfollel. Allitom, hogy igy a legistenibb.
A recept pedig Edesanyatol!Koszi Anyuci!
Hozzavalok:
1 kg krumpli
2 tojas
liszt
so
1 nagy pohar tejfol 
20 dkg sajt

Elkeszites:
1. Eloszor is megpucolunk 1 kg krumplit. A kisebbik sajtreszelon reszeljuk bele a krumplit egy jo nagy talba.Ussunk bele 2 tojast, jol sozzuk meg, es keverjuk ossze.
2. Tegyunk hozza annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy egy nokedli allagu masszat kapjunk.
3. Lobogo sos vizbe szaggassuk bele a galuskakat. A hagyomanyos nokedliszaggato ide nem jo, nagyobb galuskakra van szukseg. Anyuci-modra egy kis vagodeszkarol szaggattam a vizbe a nokedliket, egy kessel szep formajura formaztam oket.
4. Mikor feljonnek a viz tetejere, akkor vannak keszen. Csepegtessuk le oket es tegyuk kivajazott/kiolajozott tepsibe.
5. Vegul ontsunk ra egy nagy pohar soval elkevert tejfolt, jol keverjuk ossze. Szorjuk meg boven reszelt sajttal, es addig sussuk kb. 200 fokon, mig meg nem pirul a sajt a tetejen.
 ( Piritott bacon kockakat is kinaltam hozza, csak hogy meglegyen a hus-feeling:))

Megjegyzések

  1. :) én tök máshogy csinálom, nekem a juhtúrós verzió a kedvenc, és én nem sütöm meg, és szalonna is kell hozzá, de egyszer kipróbálom ezt a fajtát is, és ha jó, bevezetem szofi-sztrapinak, mert nálam a sztrapacska fogalom már foglalt:D (tészta: krumpli reszelve, só, és liszt, amennyit felvesz, kifőzöm ugyanazon módon, mint te. Aztán az előre pirított szalonnára a kifőtt galuskákat rápakolom, folyamatosan szórom juhtúróval és keverem össze fakanállal. A végén kis tejföl mehet a tetejére tálaláskor. Ez az én anyukám sztrapacskája:) ) egyre szebb a honlapod, puszi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése