Ez a leves pont ugy nezett ki nalunk is, mint a szakacskonyvben, ahonnan a recept van. Ritka az ilyen. De ebbol is le lehet vonni a tanulsagot, lasd alabb.
Hozzavalok:
1 csirkemellfile
1 kis konzerv kukorica
vermicelli teszta
1,5-2 dl tejszin ( double cream)
kb. 2 ek. liszt
2 csirkehusleves kocka
Elkeszites:
1. Fozzuk ki a vermicellit.
2. Kb. fel liter vizbe dobjunk ket csirkehusleves kockat. Mikor felolvadt, tegyuk bele a kis kockakra vagott csirkemellet. Kis langon fozzuk kb. 20 percig, amig a hus megpuhul.
3. A tejszint keverjuk csomomentesre a liszttel, majd adjunk hozza 1 merokanalnyit a husleves alaplebol.
Zuditsuk bele a levesbe, forraljuk fel.
4. Adjuk hozza a kukoricakonzervet es a kifott tesztat, sozzuk, borsozzuk.
5. Nehany perc fozes utan kesz is.
Es hogy mi a tanulsag amit igertem??
A kifott vermicellit mar csak akkor tegyuk bele, mikor tanyerba kiszedtuk a levest. En beletettem ugy, ahogy a recept is irja, es 2szer kellett utana higitanom, mert annyira magaba szivta a folyadekot, hogy megallt benne a kanal:) Kb. 2 oraval azutan kerult asztalra a leves, hogy beletettem a tesztat, igy volt ideje bevenni a sok folyadekot. Tehat a konkluzio: vagy azonnal talaljuk a levest, ahogy elkeszult, vagy csak talalaskor tegyuk hozza a tesztat. Ettol persze a tokeletes kategoriaban maradt az unnepi leves. :)
Es ime az en kis unnepeltem, aki nagyon-nagyon orult minden fogasnak!
Happy birthday!!!:)
Ez a leves nem a tökéletes kategóriába tartozik,hanem a mennyei-isteni-földöntúliba!:)
VálaszTörlésEz annyira jól néz ki, és jól hangzik, hogy lehet hétvégén kipróbálom! Laci nem egy nagy leveses, de mivel ebben HÚS is van bőven, hátha bejön neki is, mi meg a lányokkal szinte minden levest imádunk :-)!
VálaszTörlésHeni,mindenkeppen probaljatok ki,mert nagyon finom es egyszeru es nagyon laktato.:)
VálaszTörlés