En ilyen finom rizst meg eletemben nem keszitettem es nem is ettem.
A kebabot nem kostoltam, mert kemenyitonap van, de a Picim imadta. Pedig meg zeller is volt benne.:)
Hozzavalok:
A kebebhoz:
2 szal fustolt virsli
4-5 kisebb fej gomba
zellerszar
dionyi vaj
kakukkfu
4 szelet fustolt bacon
A rizshez:
1 csomag zacskos rizs
2 ek. creme fraiche
dionyi vaj
kakukkfu
4-5 kisebb fej gomba
Elkeszites:
Kebab:
1. Lobogo sos vizben 5 percig fozzuk az angolzellert.
2. A virsliket 4 egyenlo reszre vagjuk, azaz 8 kis virsli lesz.
3. A gombakat megpucoljuk es felbevagjuk oket.
4. Ha kesz a zeller, azt is akkora darabokra vagjuk,mint a virsli.
5. Ezutan a bacont hosszu csikokra vagjuk, es az osszes zellerdarabot, virslit, gombat betekerjuk 1-1 baconbe.
6.Majd eloveszunk 2 hosszu nyarsat, es egymasutan feltuzzuk oket: virslis, gombas, zelleres, amig el nem fogynak.
7. Olvasszuk meg a dionyi vajat, keverjuk el a kakukkfuvel, es locsoljuk meg az idokozben sutotalcara helyezett kebabokat.
8. Elomelegitett sutoben, a legmagasabb fokozaton 10-12 perc alatt sussuk meg oket.
Rizs:
1. A rizst a szokasos modon fozzuk ki.
2. Egy serpenyoben hevitsuk fel a dionyi vajat, adjuk hozza az aprora vagott gombat es jol piritsuk meg.
3. Ezutan szorjuk meg gazdagon kakukkfuvel es tegyuk ra a creme fraichet.
4. Ha kesz a rizs, zuditsuk a kremre, keverjuk el, es ezzel talaljuk a kebabokat.
Joetvagyat mindenkinek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése