Nalam a menta az Akos es a Gabor Mojitojaval kapcsolodik az ossze, a mustar meg a szilveszteri fott virslivel. Most egy isteni finom tesztaetelbe kerultek bele, hihetetlen izorgiat alkotva. Ez KOTELEZO tetel, ki kell probalni!
Hozzavalok:
25 dkg rigatoni teszta
1 filezett csirkemell
fel voroshagyma, 2 gerezd fokhagyma
etolaj, dionyi vaj
1 csirkehusleves-kocka
1 piros kaliforniai paprika
1,5 dl creme fraiche
1 ek. mustar
4 teaskanal aprora vagott friss menta
Elkeszites:
Kifozzuk a tesztat. Az olajat es a vajat felforrositjuk es beletesszuk a Julien-re vagott kaliforniai paprikat. Kb 5 percig piritjuk, majd kitesszuk egy tanyerra. Beletesszuk az olajba az aprora vagott hagymat es a kb. 1,5x1,5 cm-es kockakra vagott csirkemellet, es kb 10 percig piritjuk. Az utolso percben belereszelunk 2 gerezd fokhagymat is.
Hozzaadjuk a leveskockat es felontjuk kb. 2 deci vizzel, fedo alatt puhara paroljuk kb. 10 perc alatt.
Ezutan visszakerul bele a paprika, a menta, a mustar es a creme fraiche.
Vegul a szoszt osszeforgatjuk a rigatonival es amulunk-bamulunk,hogy mennyire durvan finomat foztunk egy felora alatt.:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése