Friday, 14 April 2017

Húsvéti gesztenyetorta


Hiába, a nővérem dekorációival nem lehet mellélőni. Szupercuki lett ez a Húsvéti gesztenyetorta szerintem. Habár a Nyuszikat Húsvétig már nem lehet beszerezni, de a tojásokkal még elkészülhet holnapra :)


Hozzávalók:
20 cm átmérőjű tortához

A piskótához:
3 tojás
csipet só
185 gr liszt
2 tk. sütőpor
185 gr cukor
0.75 dl víz
0,75 dl olaj

A krémhez:
2 dl habtejszín ( 30%-os)
250 gr mascarpone
1 csomag fagyasztott gesztenyemassza
2 ek. porcukor

A díszítéshez:
fehér és rózsaszín marcipán


Elkészítés:
1. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük ( kb. 40 perc). Ha kihűlt, eltávolítjuk a papírt és háromba vágjuk.
2. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a mascarponét, majd a kiolvasztott, villával áttört gesztenyemasszát. Ízlés szerint porcukrot még adhatunk hozzá.
3. A kihűlt tortát betöltjük a krémmel, oldalát, tetejét is a krémmel burkoljuk és színes marcipántojásokkal díszítjük. 


2 comments:

  1. Imádom, imádom, imádom!! :)
    Nagyon kellemes nyuszit kívánok! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm Orsikám, szerintem is cuki lett :) Boldog Nyuszit Nektek is! <3

      Delete