Monday, 18 July 2016

Nutellás-csokis-mascarponés torta


Nagy favorit lett ez a Nutellás csokikrém. Nutella-és csokirajongóknak kötelező. Jucika baratnőm esküvőjére fejlesztettem ki, ezzel a mogyorótortával futott, de egy pihe-puha piskótába betöltve is isteni finom. :)


Hozzávalók:
16 cm-es tortához

Piskótához:
5 tojás
100 gr liszt
100 gr cukor

Krémhez:
200 gr habtejszín
100 gr étcsoki
6 ek. Nutella
200 gr mascarpone

Elkészítés:
1. Az 5 tojásból piskótát sütünk,miután kihűlt, 3 lapba vágjuk.
2. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk ( de nem forraljuk) és a kockákra tört étcsokira öntjük. Hozzáadjuk a Nutellát is és kézi habverővel simára dolgozzuk majd robotgéppel beledolgozzuk a mascarponét is és felhasználásig hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárduljon.
3. A tortát a krémmel betöltjük, oldalát és tetejét is és krémrózsákkal díszítjük. 


2 comments:

  1. Nagyon szép és igen finom lehetett! A krémet kicsit megvariálva hétvégén lehet hogy kipróbálom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koszonom Eva,nekunk nagyon izlett,szerintem Nektek is fog ;)

      Delete