Monday, 15 December 2014

Baileys házilag

Azt hiszem ő lett az idei év favoritja.A boltinál sokkal de sokkal jobb. Az állaga, az édessége is szuper lett és az alkoholossága is. Ne spóroljunk, itt muszáj jó minőségű whiskey-t használni, ebbe nem lesz jó a vodka vagy a rum. Nagy előnye, hogy 2 perc alatt kész van,mindössze egy turmixgép szükséges hozzá. A kiinduló recept ez volt.
A képen található díszek a nővérem keze munkáját dicsérik, ők lesznek az idei karácsonyfadíszeink:)
Az üveg szintén a szívem csücske, egy kocsmáros ismerős teszi nekem félre a különféle különleges formájú üvegeket :)



Hozzávalók:

2 dl habtejszín
340 gr ( 2 tubus) cukrozott sűrített tej
1 adag erős presszókávé  ( én 2 tk. instant kávét oldottam fel kb. fél dl forró vízben)
1 ek. vanília szirup (aromával is helyettesíthető)
1,5 dl whiskey ( nálam Jura)

Elkészítés:
1. Az instant kávét feloldjuk forró vízben, elkeverjük.
2. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és kb. 1 perc alatt simára dolgoztatjuk a géppel.
3. Mehet is az üvegbe, felhasználásig tároljuk hűtőben, időnként rázogassuk meg. 

3 comments:

  1. Szia.ma elkészítettem,megkostolta persze,és nagyon jó:)
    és igazán gyors .köszi

    ReplyDelete
  2. jol hangik. de meddig all el? - csak a tejszín miatt kèrdezem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Zsofi,hutoben kb. 5 napig elall,naponta razogasd meg az uveget,fogyasztas elott keverd at :) udv: Szofi

      Delete