Gesztenyés holdacskák

Imádom a gesztenyét, meg az apró egyfalatos sütikéket is. Karácsony előtt ez a vaníliás kifli volt a sztár, 3 adagot is meg kellett sütnöm,mire az utolsó adag megérte a Karácsonyt. Ennek mintájára készült most gesztenyés változatban, szintén Ildikokki receptje alapján. 
Nem egy tipikus nyári süti, de nincs is ma tipikusan nyári idő. Kicsit szomorú vagyok,mert ma van a szülinapom és odakint egész nap szakad az eső, szürkeség van. Nem egy ideális szülinapi időjárás így július végén, úgyhogy begyújtottam a sütőt és ezekkel a kis holdacskákkal vigasztalódtam :)



Hozzávalók:
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
10 dkg puha vaj / margarin
15 dkg cukrozott gesztenyemassza
1 tojás sárgája
pár csepp vanília esszencia
pár csepp rumaroma

A forgatáshoz:
vaníliás porcukor ( sima porcukor 1-2 zacskó vaníliás cukorral összedarálva)


Elkészítés:
1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrokat, puha vajat/ margarint és összemorzsoljuk.
3. Ezután mehet hozzá a tojás sárgája, az aromák és a puha gesztenyemassza. Alaposan összedolgozzuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük a puha masszát.
4. Enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és egy kis pohár segítségével félholdakat szaggatunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket és 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.Ha már az alja kezd barnulni, akkor kivehetjük.
5. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk őket.




Megjegyzések

  1. Sok Boldog Szülinapot Kívánok! Ilyen fincsi gesztenyés holdacskákkal remélem sikerült felvidulnod a borongós idő ellenére. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Brigi!!igen, a sütemények mindig felvidítanak :)

      Törlés

Megjegyzés küldése