Tuesday, 4 March 2014

Meggyes-mandulás porridge

A porridge ( zabkása) igazán univerzális reggeli. 5 perc alatt kész van ( maximum, de 3 alatt is megoldható), végtelen számú az ízesítés,magas rosttartalma miatt tökéletes választás reggelire.



Hozzávalók:
1 főre

40 gr zabpehely
2 dl tej
csipet só
pár csepp vanília paszta
15 gr szeletelt mandula
15 szem meggy ( befőtt, nyáron majd friss :))


Elkészítés:
1. A zabpelyhet egy kis lábosba szórjuk, a sóval, vaníliával, tejjel közepes lángon, folyamatosan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha valaki hígabban szereti, mint a tejbegrízt, adjon hozzá több tejet vagy vizet. Csak vízzel, csak tejjel, vagy a kettő kombinációjával is elkészíthető.
2. A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg kissé.
3. Az elkészült porridge-ot szedjük egy tálkába, szórjuk meg a mandulával, dobáljuk rá a magozott meggyszemeket és 1-2 teáskanálnyit a befőtt levéből is löttyintsünk rá.
Én cukrot nem adtam hozzá, de igény szerint cukorral, mézzel, juharsziruppal édesíthető.
Érdemes valami gyümölcsöt tenni a tetejére és azzal az édesség probléma is megoldódott.:)


2 comments:

  1. Nagyon guszta és finom reggeli:) Nálunk is sűrűn készül zabkása, mert a fiam imádja.

    ReplyDelete
  2. Nagyon jó reggeli ötlet! :) Ki kell próbálnom! :)

    ReplyDelete